21 Nisan 2015 Salı

organik tavuk yemi hazarlanışı

Organik tavuk yemi hazırlamak için; %50 oranında
tahıl karışımı (buğday, tritikale, mısır, arpa) ile
%35 oranında expeller soya fasulyesi ile ayçiçeği
küspesi, % 5 yonca unu ve %10 oranında mineral +
premix kullanımı ile %16 ham protein ve 2400 Kcal
ME içeriğine ulaşılabilir. Etlik piliç yemi hazırlamak
için ise; %50 tahıl karışımı ve %44 expeller
ayçiçeği ve soya fasulyesi küspeleri ile %2 mısır
gluten yemi, %1 bitkisel yağ ve %3 oranında
mineral ve premix kaynağı ile yaklaşık %20 ham
protein ve 2900 Kcal ME içeriğine ulaşılabilir.
Fakat, hazırlanacak yumurta yeminde metionin
içeriği %0.3’dan az olmamalı, etlik piliç yeminde de
lisin içeriği %1’den az olmamalıdır (Zollitsch ve
Baumung, 2004).

Birim
organik karma yemde (kg) bulunması
gereken metabolik enerji değeri, NRC(1994)
standartl arında belirlene n
tablo değerlerinden
küçüktür. Bunun sebebi,
serbest dolaşım ve
organik mer’a da otlatım ile tavuğun bu enerji
açığını daha doğal yollardan sağlanmasını teşvik
içindir. Zira, tavukların isteğe bağlı yem
tüketimlerinin kontrolü, yemlerin enerji içeriği ile
doğrudan ilgilidir .

Hayvanlar %100 iyi kaliteli organik yemle
beslenmel idir.
Yemlerini n
tümünü
organik
üretimden sağlayamayan üreticilere, özel zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder